ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαιτητικές οδηγίες για αυξημένο ουρικό οξύ

Από: | Tags: , | Σχόλια: 0 | 17 Μαΐου, 2017

Αποφύγετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πουρίνες. Καταναλώστε κυρίως τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι). Περιορίστε την κατανάλωση σε πλήρη γαλακτοκομικά, τυριά και κόκκινο κρέας. Είναι σημαντικό να αυξήσετε την κατανάλωση νερού ( >10 ποτήρια την ημέρα) και να μειώσετε την πρόσληψη αλκοόλ. Μειώστε σταδιακά το σωματικό σας βάρος, εφόσον χρειάζεται.

Δεν επιτρέπεται να καταναλώνετε:

  1. Εντόσθια (συκώτι μυαλά, νεφρά), ζωμό κρέατος
  2. Κυνήγι
  3. Σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγκα, αντσούγιες, μύδια, χτένια.
  4. Μαγιά, αμύγδαλα

Μπορείτε να καταναλώνετε με μέτρο:

  1. Μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι
  2. Πουλερικά, κοτόπουλο
  3. Ψάρια, αστακό, καβούρια
  4. Αρακά, φασόλια, σπανάκι, φακές, ντομάτα, κουνουπίδι, μανιτάρια, σπαράγγια.
  5. Ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως
  6. Τηγανητές πατάτες

Τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνετε:

  1. Ψωμί λευκό και καλαμποκιού
  2. Δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες
  3. Φρούτα, χυμούς
  4. Λαχανικά (εκτός από αυτά που αναφέρονται στις παραπάνω κατηγορίες)
  5. Άπαχο γάλα, γιαούρτι, τυρί, αυγά
  6. Λάδι, βούτυρο, μαργαρίνη, αλάτι, καρυκεύματα, ζάχαρη, σοκολάτα, αναψυκτικά, καφές, τσάι, κακάο καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες.